Tajemnice gruzińskiego smaku. 79 przepisów
-20%

Tajemnice gruzińskiego smaku. 79 przepisów


forma wydania: książka papierowa
oprawa: twarda

rok wydania: 2018
liczba stron: 208
format: 195 x 230 mm
przedział wiekowy: 18-100
numer ISBN: 978-83-10-13198-0
 
     
cena:
49.90 zł
39.90
DO KOSZYKA
Wysyłamy w 24h ?
Sposoby płatności ?
Koszty dostawy ?
DO LISTY ŻYCZEŃZ LISTY ŻYCZEŃ
Giorgi Maglakelidze prezentuje kilkadziesiąt rodzinnych przepisów na tradycyjne potrawy gruzińskie, urzekające bogactwem przypraw, smaków i aromatów. Przystawki, dania główne, przekąski, sałatki, sosy, a nawet przetwory i marynaty  ̶  wszystkie opisane w przystępny sposób i wzbogacone apetycznymi fotografiami.

W książce, poza zdjęciami potraw, czytelnik znajdzie także widoki z regionów, z których pochodzą te wyjątkowe przepisy, oraz tradycyjne toasty. Piękne krajobrazy i smakowite potrawy z pewnością będą zachętą nie tylko do gotowania, lecz także do odwiedzenia malowniczej Gruzji.




Klienci, którzy kupili tę książkę, kupili również:
Gdzie się chowa śnieżna sowa? Znajduj zwierzęta na wszystkich kontynentach
-20%

Atlas przygód zwierząt
-30%

Fistaszki zebrane 1983-1984
-20%

Grzyby
-30%

Zobacz inne książki należące do kategorii:
Najnowsza recenzja:
2018-02-08
dominikalawicka [53]
Gruzja na talerzu... "Tajemnice gruzińskiego smaku" Giorgi Maglakelidze
Orzechy. Gdzie te orzechy? Potrzebuję choć kilka. No dobra, kilkanaście, bo te kilka zjem od razu. Zachowuję się trochę, jak pan Hilary, który niemal zdemolował dom w poszukiwaniu okularów. Ja wprawdzie nie mam orzechów na nosie, za to na pewno w zasięgu wzroku i na dodatek bezczelnie leżą sobie w koszyku. Ale to normalne, gdy się czegoś szuka, zazwyczaj po prostu się tego nie zauważa. Ot, taka złośliwość, nie tylko orzechów, rzecz jasna. Potrzebne mi są do sałatki. Uwielbiam takie nieoczywiste połączenia smakowe, które znakomicie się komponują i na dodatek pięknie wyglądają. Jeszcze tylko kilka ziarenek granatu i voilà! Moja sałatka à la Gruzja wygląda cudnie i smakuje również wyjątkowo.

Takich kulinarnych inspiracji jest w książce "Tajemnice gruzińskiego smaku. 79 przepisów" mnóstwo, więc można sobie zafundować kawałek Gruzji na talerzu. Chinkali, bakłażany na sztylecie, gołąbki z fasolą, adżapsandali po domowemu, cielęcina z kasztanami, krewetki w sosie orzechowym, mchali po miejsku i wiele innych potraw, które spokojnie można wypróbować, bo raczej nie są skomplikowane, a i ze składnikami nie będzie problemu. Autor, Giorgi Maglakelidze, oddaje w ręce czytelników dość niezwykłą książkę kucharską, bo oprócz przepisów znajdziecie w niej ciekawostki na temat Gruzji, które momentami brzmią, jak przypowieści. Jeżeli nie macie jeszcze sprecyzowanych planów wakacyjnych, to być może piękne krajobrazy i smaczne potrawy, których zdjęcia znajdziecie w książce zachęcą Was do odwiedzenia Gruzji? Nie ukrywam, że ten kraj kusi mnie już od dawna, a Giorgi Maglakelidze dodatkowo podsycił moją ciekawość.

http://matkapolkaczytajaca.blox.pl/
...pokaż pozostałe recenzje