Logo Wydawnictwa Nasza Księgarnia - przejdź na stronę główną
Kliknij żeby założyć kontoZałóż konto Kliknij żeby zobaczyć koszykTwój koszyk
Zaloguj się
Zapomniałem hasła

Pokaż pełne wyniki wyszukiwania

Łukasz Łuczaj

Łukasz Łuczaj
doktor habilitowany biologii, profesor Uniwersytetu Rzeszowskiego, etnobotanik i ekolog. Od wielu lat prowadzi warsztaty odżywiania się dzikimi roślinami. Dokumentuje tradycje używania dziko rosnących roślin pokarmowych w różnych krajach Europy i Azji, prowadząc badania w tradycyjnych społecznościach wiejskich, np. w Chinach i Chorwacji. Jeden z czołowych badaczy dzikich roślin jadalnych na świecie, autor wielu prac na ten temat, publikowanych w renomowanych pismach naukowych. Prowadził autorski program pt. Dziki obiad Łukasza Łuczaja emitowany przez Kuchnię+. Mieszka na Pogórzu Dynowskim koło Krosna, na pograniczu dwóch wsi: Pietruszej Woli i Rzepnika, w dzikim i niezwykle malowniczym zakątku Pogórza Karpackiego.
Tego twórcy:
Dzika kuchnia
Dziki ogród